Een online training opnemen in je aanbod is heel slim. Maar eh... zijn al die deelnemers echt wel zo blij met die online training als op de website wordt beweerd?

"Vol enthousiasme investeerde ik € 1.600 in een online training. Wat ik kreeg was 16 uur aan video's. De rest moest ik zelf maar uitzoeken. Nooit meer koop ik bij deze aanbieder!"

Behaalt jouw deelnemer het ultieme resultaat?

Wist jij dat nog zo'n 50% van de deelnemers aan een online training voortijdig afhaakt? En dat zo'n deelnemer vervolgens zich wel een tweede keer bedenkt om bij die aanbieder een nieuw product af te nemen? Reken maar uit wat dat kost...

Want zeg eens eerlijk: hoeveel online trainingen heb jij de afgelopen tijd gevolgd?
En hoeveel heb jij er daadwerkelijk afgemaakt? Heb je alle tips & tricks toegepast waardoor je nu dat ultieme resultaat hebt behaald?

Ik vermoed dat nu zo’n 50% van de lezers ongemakkelijk gaat schuiven...

Bizar! Want als je meer investeert in je online training door bijvoorbeeld aandacht te besteden aan hoe je deelnemers leren, kun je niet alleen het aantal deelnemers verhogen dat je training ook werkelijk afmaakt, maar ze halen bovendien veel meer resultaat uit je training. En dat leidt tot tevreden deelnemers die graag terugkomen. Reken maar uit wat dat oplevert...

Gun jij jouw deelnemers echt resultaat met je online training? 
Start dan met de online training WERKEN MET HET 7 STAPPENPLAN.

Jij en je deelnemers verdienen het!

HET 7 STAPPENPLAN

Het traject van het ontwikkelen van een goede online training bestaat uit zeven stappen. Sommige daarvan zijn wat uitgebreider dan anderen, maar eentje overslaan is niet handig. De volgorde wijzigen ook niet.

Je kunt geen opdrachten bedenken als je niet weet wat het doel ervan is.
Je kunt geen werkboek ontwerpen als je geen onderwerp hebt.
Je kunt geen tekst schrijven als je niet weet voor wie en waarom.  

Met het stappenplan heb je een handige tool voor een structuur in het ontwikkelen. 
Het kan net die ene drempel wegnemen die je nu misschien ervaart om te starten.
 
Om het je nog makkelijker te maken om te starten, heb ik iets tofs voor je ontwikkeld: 
een korte online training WERKEN MET HET 7 STAPPENPLAN
Met deze training ontwikkel je stap voor stap je eigen online training, in de volgorde van het Zeven Stappenplan. Dat is dan ook de basis van deze training. 

De uitgebreide toelichting op de belangrijkste stappen en het werkboek zijn daar een super handig hulpmiddel voor. En je hebt gelijk een voorbeeld hoe je een training kunt opbouwen. Maar je krijgt meer: bij veel modules ontvang je een template, een extra voorbeeld of tool om het jou nog makkelijker te maken.

Een supertoegankelijk programma voor iedere ondernemende trainer, dat je bovendien keer op keer kunt gebruiken als je een nieuwe training wilt ontwikkelen!

DE ONLINE TRAINING IS VERDEELD IN VIJF MODULES

Module 1: Doelgroep, vraag en oplossing
Door heel helder te hebben wie je doelgroep is, kun je je taal en opdrachten perfect afstemmen. Je doelgroep voelt zich daardoor op haar plek bij jou.
 
De oplossing die jij vervolgens biedt, laat je helemaal aansluiten op hun vraag. Door dit concreet te maken, weet je zelf ook zeker dat het de moeite waard is om dit programma te gaan ontwikkelen.
Module 2: Leerdoelen
Een van de grootste valkuilen bij het ontwikkelen, is dat je te veel kennis wilt proppen in je training. De leerdoelen geven je het kader van de training waar je binnen blijft. Zo weet jij zeker dat je alle kennis en ervaring die je hebt op de juiste plek inzet en krijgt je deelnemer exact datgene waar hij behoefte aan heeft. Niet meer, maar zeker ook niet minder!
Module 3: Leermiddelen
Er leiden heel veel wegen naar Rome. Hoe kies je uit dat woud aan mogelijkheden de juiste middelen om je deelnemers van A naar Z te leiden? Wat werkt wel en wat werkt niet?
Module 4: Leerdoel -> leermiddel
Nu je weet welke middelen er zijn en wat alle voor- en nadelen zijn, ga je kiezen welke het beste past bij de leerdoelen uit module 2. Het eindresultaat van deze module is je online training!
Module 5: Lay-out
In de afronding krijg je de tips die ervoor zorgen dat het materiaal dat je hebt gemaakt er ook goed uitziet. Waar moet je op letten bij een werkboek, hoe schrijf je goede teksten en waar voldoet een PowerPointpresentatie aan? Het aantrekkelijk maken van je materiaal, nodigt de deelnemers nog meer uit om aan de slag te gaan. 
Veel Gestelde Vragen (FAQ)
Vraag 1: Hoe lang duurt de online training?
De mini training kan je op je eigen tempo volgen. In totaal bestaat de training uit vijf modules. 
Zodra een module is geopend, ontvang je een mail met de link naar de volgende module. zo kun je zelf bepalen hoe snel je de modules wilt doorlopen. 
Vraag 2: Waarom bied je de online training aan?
Ik heb inmiddels heel wat jaren ervaring in het geven van advies wat betreft online trainingen. Omdat ik vaak zie dat er tegen dezelfde dingen aan wordt gelopen, wil ik mijn kennis over dit onderwerp graag delen. Met deze mini training maak je zeker weten een goede start met jouw online training!
Vraag 3: Wat is jouw achtergrond? 
Mijn achtergrond is opleidingskundige. Al meer dan 10 jaar geef ik trainingen binnen allerlei organisaties. De ervaring met het geven van trainingen en het opzetten van een online training wil ik in deze korte training graag delen. 
Vraag 4: Voor wie is de training bedoeld?
Deze training is vooral geschikt als je nog geen ervaring hebt met het ontwikkelen van een online training. 
 
We behandelen de belangrijkste stappen waarmee je een eerste korte training of workshop kunt maken. Daarin staat een onderwerp centraal, zodat je niet meer dan 3 modules ontwikkelt.

Heb je de smaak te pakken en wil je het groter aan gaan pakken? Kies dan voor het complete programma ONLINE TRAININGEN die WERKEN. Bij dit online programma kan je ook deelnemen aan workshops en krijg je persoonlijke coaching. En deelname aan een community om samen met andere ondernemers tot een mooi eindresultaat te komen.
Vraag 5: Welke onderwerpen zijn geschikt voor deze online training?
In principe maakt dat niet heel erg uit. Je onderwerp moet geschikt zijn om zowel theorie uit te leggen als ook oefenopdrachten mee te geven. Jouw training bestaat straks niet alleen uit video’s maar je gaat een stap verder om er een echte training van te maken.
Ik ga je daarbij helpen!
Copyright Bloom! Training Consultants - Alle rechten voorbehouden