TIJDENS DE LOCKDOWN BEHAALDEN AANBIEDERS VAN ONLINE TRAININGEN RUIM 
30% MEER OMZET, ZONDER EXTRA INSPANNING. HOE ZIT DAT BIJ JOU? 

OF WAS JIJ ER (NOG) NIET KLAAR VOOR? 


"De beste tijd om een boom te planten was 20 jaar geleden. De tweede beste tijd is nu. "

Heb jij de boot gemist?

De afgelopen maanden hebben ons een ding duidelijk gemaakt: klant contact via een digitaal kanaal is belangrijker dan ooit. Waar we vooraf bij voorkeur een nieuwe klant of collega live wilden zien en spreken, stapten we zonder aarzelen over naar Zoom, Skype, Teams en Hangout. En wat bleek: dit wekte eigenlijk best lekker!

In de periode dat we veel thuis zaten, zijn ook veel meer mensen op zoek gegaan naar online trainingen. Er was een toename van maarliefst ruim 30% in drie maanden. Grote kans dat jij die extra omzet hebt gemist, omdat jij nog niet zover was. En nu vrees je dat nu het leven weer normaal begint te worden, dat je te laat bent. 

DAT IS ONTERECHT!

Uit onderzoek blijkt dat mensen niet van plan zijn om zomaar weer over te stappen naar live bijeenkomsten. Enerzijds is dat door angst voor nieuwe besmettingen, anderzijds omdat ze gemerkt hebben dat reistijd (lees: file) niet opweegt tegen live bij elkaar komen. De lange trainingsdagen in een zaaltje zullen steeds minder de norm worden. 

Twijfel jij nog of het zin heeft om met jouw aanbod online te gaan? Aarzel niet langer en ga ervoor! Als je wel een idee hebt, maar niet precies weet hoe je dat handig kunt aanpakken, lees dan vooral verder over wat mijn speciale online training 
WERKEN MET HET ZEVEN STAPPENPLAN voor jou kan betekenen:

HET ZEVEN STAPPENPLAN

Het traject van het ontwikkelen van een goede online training bestaat uit zeven stappen. Sommige daarvan zijn wat uitgebreider dan anderen, maar eentje overslaan is niet handig.
De volgorde wijzigen ook niet. Het ontwikkelen van een online training is als een project.  Je kunt geen opdrachten bedenken als je niet weet wat het doel ervan is. 
Je kunt geen werkboek ontwerpen als je geen onderwerp hebt. 
Je kunt geen tekst schrijven als je niet weet voor wie en waarom.  

Met het Zeven Stappenplan heb je een handige tool voor een structuur in het ontwikkelen. Het kan net die ene drempel wegnemen die je nu misschien ervaart om te starten.
 
Om het je nog makkelijker te maken, heb ik speciaal voor ondernemende trainers als jij iets ontwikkeld: de online training WERKEN MET HET ZEVEN STAPPENPLAN. 
Met deze training ontwikkel je stap voor stap je eigen online training, in de volgorde van het Zeven Stappenplan. Zodat jij je helemaal kan focussen op de inhoud en het creëren.

De uitgebreide toelichting op de belangrijkste stappen en het werkboek zijn daar een superhandig hulpmiddel voor. En je hebt gelijk een voorbeeld hoe je een training kunt opbouwen. Maar je krijgt meer: bij veel modules ontvang je een template, een extra voorbeeld of tool om het jou nog makkelijker te maken.

Een uiterst toegankelijk programma voor iedere ondernemende trainer, dat je bovendien keer op keer kunt gebruiken als je een nieuwe training wilt ontwikkelen!


,,

Frederieke, Yoga en Aandachtstrainer: 

Ik geef deze online training een 9!

Ik twijfelde over de lengte van de training, jij gaf een doorslaggevend antwoord: 
begin met twee, hooguit drie lessen. 
Je hebt mij ook het idee gegeven dat het zonder camera kan.
Ik ben op ideeën gebracht om uit te werken.

DE ONLINE TRAINING IN VIJF MODULES:

Module 1: Doelgroep, vraag en oplossing
Door heel helder te hebben wie je doelgroep is, kun je je taal en opdrachten perfect afstemmen. Je doelgroep voelt zich daardoor op haar plek bij jou.
 
De oplossing die jij vervolgens biedt, laat je helemaal aansluiten op hun vraag. Door dit concreet te maken, weet je zelf ook zeker dat het de moeite waard is om dit programma te gaan ontwikkelen.
Module 2: Leerdoelen
Een van de grootste valkuilen bij het ontwikkelen, is dat je te veel kennis wilt proppen in je training. De leerdoelen geven je het kader van de training waar je binnen blijft. Zo weet jij zeker dat je alle kennis en ervaring die je hebt op de juiste plek inzet en krijgt je deelnemer exact datgene waar hij behoefte aan heeft. Niet meer, maar zeker ook niet minder!
Module 3: Leermiddelen
Er leiden heel veel wegen naar Rome. Hoe kies je uit dat woud aan mogelijkheden de juiste middelen om je deelnemers van A naar Z te leiden? Wat werkt wel en wat werkt niet?
Module 4: Leerdoel ➣ leermiddel
Nu je weet welke middelen er zijn en wat alle voor- en nadelen zijn, ga je kiezen welke het beste past bij de leerdoelen uit module 2. Het eindresultaat van deze module is je online training!
Module 5: Lay-out
In de afronding krijg je de tips die ervoor zorgen dat het materiaal dat je hebt gemaakt er ook goed uitziet. Waar moet je op letten bij een werkboek, hoe schrijf je goede teksten en waar voldoet een PowerPointpresentatie aan? Het aantrekkelijk maken van je materiaal, nodigt de deelnemers nog meer uit om aan de slag te gaan. 
Veel Gestelde Vragen (FAQ)
Vraag 1: Hoe lang duurt de online training?
De online training kan je op je eigen tempo volgen. In totaal bestaat de training uit vijf modules. 
Zodra een module is geopend, ontvang je een mail met de link naar de volgende module. zo kun je zelf bepalen hoe snel je de modules wilt doorlopen. 
Vraag 2: Waarom bied je de online training aan?
Ik heb inmiddels heel wat jaren ervaring in het geven van advies wat betreft online trainingen. Omdat ik vaak zie dat er tegen dezelfde dingen aan wordt gelopen, wil ik mijn kennis over dit onderwerp graag delen. Met deze online training maak je zeker weten een goede start met jouw online training!
Vraag 3: Wat is jouw achtergrond? 
Mijn achtergrond is opleidingskundige. Al meer dan 20 jaar geef ik trainingen binnen allerlei organisaties. De ervaring met het geven van trainingen en het opzetten van een online training wil ik in deze online training graag delen. 
Vraag 4: Voor wie is de training bedoeld?
Deze training is vooral geschikt als je nog geen ervaring hebt met het ontwikkelen van een online training. 
 
We behandelen de belangrijkste stappen waarmee je een eerste korte training of workshop kunt maken. Daarin staat een onderwerp centraal, zodat je niet meer dan 3 modules ontwikkelt.

Heb je de smaak te pakken en wil je het groter aan gaan pakken? Kies dan voor het complete programma ONLINE TRAININGEN die WERKEN. Bij dit online programma kan je ook deelnemen aan workshops en krijg je persoonlijke coaching. En deelname aan een community om samen met andere ondernemers tot een mooi eindresultaat te komen.
Vraag 5: Welke onderwerpen zijn geschikt voor deze online training?
In principe maakt dat niet heel erg uit. Je onderwerp moet geschikt zijn om zowel theorie uit te leggen als ook oefenopdrachten mee te geven. Jouw training bestaat straks niet alleen uit video’s maar je gaat een stap verder om er een echte training van te maken.
Ik ga je daarbij helpen!
Copyright Bloom! Training Consultants - Alle rechten voorbehouden