Creëer jouw eigen online training volgens de formule van 'ONLINE TRAININGEN die WERKEN'.
IDEALEN
Het maken en verkopen van een online training lijkt de “magic road to succes”; als ondernemer kan je haast niet zonder. Maar jouw gevoel gaat verder dieper, jouw online training moet meer zijn dan alleen het ideale verdienmodel voor jou.
 
Je hebt een grote missie en dat is ‘het verschil’ maken voor je deelnemers. Niet alleen het verkopen van de training, maar je deelnemer laten ervaren dat de kennis die jij overdraagt echt het verschil maakt en hen helpt tot het ultieme resultaat.

Geen valse beloftes maar echte kwaliteit die voor jou deelnemer het verschil gaat maken. Het middel waardoor je klanten fans worden en jou zien als de ‘teacher’.

Menig ondernemer stort zich volledig op de kansen en mogelijkheden van het maken van een (online) training. Er is wordt aan alle kanten hulp geboden door business coaches en Guru’s die de “magic bullet” lijken te hebben. De marketing krijgt alle aandacht maar het daadwerkelijk maken van de training wordt al gauw een onder geschoven kindje.

Het advies luidt vaak: “Eerst verkopen en dan creëren”. In de praktijk is die creatie vervolgens de bottleneck. Het kost veel meer tijd en energie om die training te maken die jij voor ogen had. Deelnemers haken af en niemand wordt blij van wat jij hebt gemaakt.

WAT HOUDT JOU TEGEN?

8 Redenen waarom jouw online training niet werkt:

  • Je hebt niet helder wat je deelnemer wil leren;
  • Je hebt zoveel kennis en ervaring te delen, daarin zit voor elke deelnemer het gouden ‘ei’. Je realiseert je niet dat je deelnemer al snel overvoerd voelt door alle informatie die je deelt. Ze ziet door de bomen het bos niet meer;
  • Je weet wat je je deelnemer wil leren maar kan haar niet de structuur geven om haar doel te bereiken;
  • Je vastloopt op de eerste stap;
  • Je hebt helder wat je ze wilt leren, maar je hebt niet helder hoe je deelnemer alle lessen het liefst consumeert;
  • Dingen weten is fijn maar implementatie is ‘key’ . In je training neig je naar vertellen WAT je deelnemer moet doen, maar vergeet je haar te begeleiden in het HOE;
  • Het oog wil ook wat, hoe zorg je voor een sexy lay out die je deelnemer uitnodigt tot actie? Niet passief consumeren, maar actief implementeren;
  • Af is niet af, feedback van je deelnemer is de tool die van jouw training een online training die werkt maakt.
 OOK IK
Als opleidingskundige heb ik al 20 jaar ervaring in het geven en ontwikkelen van trainingen. En nog. Die ervaring kon niet voorkomen dat ik met mijn eigen online training in een aantal valkuilen trapte.
 
Het maakte mij des te meer bewust van hoe belangrijk het is om de juiste structuur te hanteren bij het ontwikkelen. Jouw training wordt er beter van. Je deelnemer wordt er beter van. Jij wordt er beter van.

Hoe het wel werkt? 
1. Voor wie ontwikkel jij en wat lost jouw training op?
Een training ontwikkelen is keuzes maken. Dat begint bij het beseffen van voor wie je traint en waarom. Je deelnemers willen graag een resultaat behalen en jij gaat hen daarbij helpen met jouw aanbod!
2. Kiezen wat je wel en niet opneemt
Jouw eindeloze kennis is de basis van je training! Natuurlijk wil je zoveel mogelijk delen, daar doe je het allemaal voor. Jouw training biedt exact datgene wat deelnemers nodig hebben. Niets meer, maar zeker ook niet minder!  
3. TOOL K.I.T.
Het brein wil graag leren, maar heeft wat moeite met focus houden. Jouw concrete leerdoelen helpen het brein van je deelnemers om die focus te houden en daarom de resultaten te halen die ze wensen.
4. Een verrassende volgorde van je modules
In een goede training valt alles in een keer samen. Het lijkt wel of deze op maat geschreven is! De innerlijke structuur van je training ziet je deelnemer niet, maar helpt haar wel om een logische volgende stap te zetten.
5. Werkvormen voor een online training
Deelnemers hebben maar een wens: dat ene resultaat behalen. Dankzij jouw creatieve werkwijze behalen ze niet alleen hun doel, ze hebben er nog lol in ook!
6. Werkvormen die werken in jouw online training
We denken weleens dat dat vanzelf gaat: opgedane kennis omzetten in nieuw gedrag. Zoals we ook een goed hulpboek lezen en verwachten dat de verandering vanzelf gaat. Jij weet beter en dat zie je in jouw training.
7. Het oog wil ook wat!
Tijd is geld en niets vervelender dan tijd steken in iets dat niet werkt. Of niet duidelijk is. Een goede lay out is essentieel om de inhoud te vertalen voor je deelnemer naar concrete en duidelijke opdrachten waar ze mee aan de slag kan. En het ziet er gelijk een stuk aantrekkelijker uit!
8. Je bent klaar! Of niet?
De cirkel is rond! Wat ooit een goed idee leek, is nu een training die werkt. Is het dan klaar? Niet echt. Jij verandert. Je doelgroep verandert. De inhoud verandert. Je omgeving verandert. Niets staat stil. Jouw training ook niet.
ER IS MEER!
Een online training volgen is leuk, maar soms valt het even tegen. Zit je erdoorheen, ben je inspiratieloos, ben je vastgelopen of heb je zoveel op je bordje, dat je eigen training even geen aandacht meer krijgt. Het dreigt op de plank te belanden...
 
Een van de grootste redenen waarom mensen afhaken, is gebrek aan persoonlijke aandacht op die momenten. Ik herken dat als geen ander en daarom krijg jij in deze online training wel die aandacht:
Bonus: Persoonlijke coaching
Ik weet hoe lastig het is om in je eentje te ploeteren. En hoe fijn het is als je dan even kunt sparren met iemand. Die je een ander inzicht geeft, een ander idee. Je weer vlot trekt als je het niet meer ziet zitten. 

Daarom in dit traject maar liefst VIER persoonlijke coaching gesprekken – naar eigen behoefte in te plannen. Tijdens die gesprekken krijgen jij en je training alle aandacht. Even iemand die meekijkt en je vragen beantwoordt. Een sparringpartner, motivator en iemand die je weer vlot trekt op zaken waarop jij vastloopt.

Je hebt zes maanden om deze 4 sessies in te plannen.

TWV: € 600
SAMENGEVAT
  • Online programma: ONLINE TRAININGEN die WERKEN (€ 2.799,00)
  • ​Bonus: Persoonlijke coaching 1 op 1  (4 sessies) (€ 600,00)

TOTALE WAARDE VAN HET ONLINE PROGRAMMA: € 3.398,00

JIJ BETAALT NU SLECHTS: € 1.799,00

GARANTIE
Ik ben pas tevreden als jij dat bent. Daarom krijg je van mij de garantie dat wanneer het programma niet aan jouw verwachtingen voldoet, je altijd je aankoopbedrag volledig terugkrijgt. Een simpel mailtje naar andrea@trainingconsultants.nl volstaat.

Je garantietermijn is 30 dagen geldig. Als je binnen die termijn je afmeldt, krijg jij je geld terug.
Veel Gestelde Vragen (FAQ)
Vraag 1: Voor wie is de training bedoeld?
Deze training is vooral geschikt als je nog geen of weinig ervaring hebt met het ontwikkelen en je wilt graag een uitgebreid programma maken voor jouw training. Je vindt het prettig om door de stappen heen te worden begeleid, zodat jij je kunt focussen op de inhoud van je training.

Voor jou is de kwaliteit van je training belangrijk omdat je je deelnemers het beste gunt van jezelf: jouw kennis en ervaring waarmee je hen kunt helpen. Dat wil je op een goede manier doen zodat je ook echt impact maakt met je training.

Je bent bereid tijd te investeren in een goed product omdat je begrijpt dat groeien soms pijn doet. Je hebt het ervoor over, want jouw deelnemers staan centraal! 

Vraag 2: Welke onderwerpen zijn geschikt voor deze online training?
In principe maakt dat niet heel erg uit. Je onderwerp moet geschikt zijn om zowel theorie uit te leggen als ook oefenopdrachten mee te geven. Jouw training bestaat straks niet alleen uit video’s maar je gaat een stap verder om er een echte training van te maken.
Ik ga je daarbij helpen!

Minder geschikte onderwerpen betreffen vaak puur maatwerk. Wanneer je je deelnemer voortdurend persoonlijk wilt begeleiden in haar proces. Zelfs dan kun je voor de ‘algemene’ onderdelen van je begeleiding een online programma maken.

Persoonlijk geloof ik erg in de mix tussen online en offline. Online waar het kan, offline waar het moet.

Vraag 3: Wat is het verschil tussen de korte training en deze masterclass academy?
Wanneer je leert skiën, start je niet op de zwarte piste, maar op de baby piste. De mini training is de baby piste. Je leert de basisbeginselen, om te ontdekken of je het überhaupt leuk vindt en al een eerste training op te kunnen leveren in korte tijd. Zoals je in 5 dagen leert om die baby piste af te kunnen glijden, zo leer je hier in 5 modules een training te ontwikkelen.

In deze uitgebreide training ga je veel dieper in op de stappen zodat je deze goed kunt uitwerken. Dat is ook nodig als je een uitgebreide training bouwt. Daarnaast bouw je jouw training op basis van een didactisch model. Je krijgt daarom veel meer persoonlijke ondersteuning. Ik besef dat het soms wat theoretisch kan zijn, mijn ondersteuning gaat daarom veel verder dan alleen de uitleg in werkboeken en video’s. Je krijgt divers materiaal aangeboden zoals templates, een overzicht van werkvormen voor online trainingen, voorbeelden en checklists.

Tot slot ontvang je een mooi aanbod van een business coach voor hulp bij het verkopen van je training. Ook kan ik je in contact brengen met diverse ondernemers voor bijvoorbeeld een platform, huisstijl ontwerp of hulp bij het schrijven van teksten.

Vraag 4: Is deze training alleen bedoeld voor online trainingen?
Ja eigenlijk wel. De basis van een online training wijkt niet af van het ontwikkelen van een offline training. Het verschil zit vooral in de opdrachten die je ontwerpt.
In een live training of coaching heb je namelijk veel meer mogelijkheden om ter plekke bij te sturen en maatwerk te leveren. Dat lukt niet in een online training. Daarom zijn de middelen die ik je in deze training aanreik, vooral geschikt voor online trainingen.

Wil je een live training of workshop ontwikkelen? Neem dan contact met mij op en dan kijken we samen wat voor jou de beste oplossing is.

Vraag 5: Hoe lang duurt de training?
De gehele training bestaat uit 8 modules, van het beschrijven van je doelgroep tot de evaluatie van je training. Iedere week staat er een nieuwe module voor je klaar. Je kiest echter zelf het tempo en dus ook het moment waarop je een workshop wilt volgen of persoonlijke coaching nodig hebt. Heb je veel tijd, dan zal je wellicht sneller door de materialen willen gaan. Na module 3 kun je een verzoek indienen om alle modules open te zetten zodat je door kunt werken. Heb je wat minder tijd, dan zal je er wat langer overdoen dan wekelijks een module.

Heb je het gevoel dat je vastloopt en je daardoor niet vooruitkomt? Neem dan contact met mij op en samen kijken we hoe jij weer verder kunt. Je staat er niet alleen voor!

Copyright Bloom! Training Consultants - Alle rechten voorbehouden