CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
BLOG
Waardevolle inzichten en informatie
Bloom! Training Consultants
Bekijk het hele overzicht van blog-artikelen. Lees meer >>
Keuzestress
Geschreven door Andrea Lagerwey
keuzestress

Wat neem je wel en wat neem je niet op in je Online Training?

Als ik een training ontwikkel, duik ik eerst helemaal weer in de theorie van het onderwerp. Zodat ik zeker weet dat ik de laatste ontwikkelingen meegepak, alle kennis weer goed geordend in mijn hoofd opsla en op alle vragen van deelnemers ben voorbereid.

Het vervelende daarvan is dat ik vaak weer zoveel weet van het onderwerp, dat ik bijna niet kan kiezen wat ik nu wel en niet ga gebruiken. Want het is allemaal zo vreselijk interessant en leuk om te weten! Dat vinden mijn deelnemers vast ook allemaal…

Helaas, niets is minder waar. Je deelnemers willen zo min mogelijk weten en willen de kortste weg volgen naar hun doel. Niks leuke uitstapjes naar hoe het brein werkt onder stress, als een deelnemer alleen maar wil weten hoe hij zijn spreektempo kan aanpassen aan zijn toehoorders. Hoe jammer! Want het helpt echt als hij snapt dat het tempo wordt beïnvloed door stress en als hij snapt hoe dat dan precies werkt in zijn brein, dan… 

Oké, oké, hoe het spreektempo aanpassen.

In mijn ogen moet je als trainer echt flink ‘boven’ de stof hangen, echt veel meer weten dan je inhoudelijk gaat behandelen. Je expertise op je vak continu uitbreiden met kennis en ervaring. Want alleen dàn kun je bepalen welke stof NEED TO KNOW is en wat NICE TO KNOW. Het doet pijn - kill your darlings - maar trainen is schrappen, afpellen. Ontdoen van alle franje om zo kaal mogelijk je programma samen te stellen. Toevoegen doe je ter plekke naar behoefte van je deelnemers. En als echte expert, kost je dat geen enkele moeite.

Dat is in een fysieke training veel makkelijker te organiseren dan in een online-training. Want daar heb je geen deelnemers die je ter plekke verdiepende vragen stellen, zie je ze niet afhaken bij een te lange en uitgebreide uitleg. De kunst is dus vooraf te bedenken wat jouw deelnemer echt moet kennen en kunnen en wat beter weggelaten kan worden.

Wil je weten hoe je dat in jouw Online Training kunt toepassen? Hoe je tot de kern van je verhaal kunt blijven, zonder in te leveren op kwaliteit? Of ben je benieuwd of jouw training kernachtiger kan? Volg mijn workshop Maximaal Resultaat met je training online of ga met mij in gesprek en ontvang een persoonlijke ontwikkeltip cadeau. Ik help je graag!

Veel succes!

Over de auteur: Andrea Lagerwey

Met haar achtergrond als opleidingskundige, helpt Andrea op dagelijkse basis ondernemers met het opzetten van een online training. In deze blog deelt zij graag haar ervaringen omtrent het onderwerp 'trainingen'.

SOCIAL MEDIA

CONTACT

Bloom! Training Consultants

Andrea Lagerwey
De Garf 24
6581 SK Malden
+31618885124
andrea@trainingconsultants.nl
KVK: 73187720
BTW: NL859391036B01

Funnel Connected Website Template via Ementes