CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
BLOG
Waardevolle inzichten en informatie
Bloom! Training Consultants
Bekijk het hele overzicht van blog-artikelen. Lees meer >>
Verschillende wegen
Geschreven door Andrea Lagerwey
verschillende wegen

De weg naar het doel is niet exact hetzelfde voor iedere deelnemer. 
Door verschil in persoonlijkheid, intelligentie, leerstijl, tijd, geld en energie etc., kan de weg voor je deelnemer steeds weer anders zijn. 
Een goede training biedt verschillende wegen.

Wat zou er zijn gebeurd als Pieter en Micheal Phelps exact dezelfde training hadden gevolgd? Zouden ze dan allebei Olympisch kampioen zijn geworden? 

Die kans is bijzonder klein. Immers hebben ze een hele andere kwaliteit die hen sterker en beter maakt dan de andere zwemmers. Hun lijf reageert verschillend op voeding, op krachttraining en ook de technieken die ze toepassen zullen – op detail – verschillen. 

Bij online trainingen, zie ik vaak dat voor alle deelnemers exact dezelfde training wordt aangeboden. Natuurlijk, het voordeel van een online training is de grote schaal waarop je deze kunt aanbieden. En hoe eenvoudiger je training, hoe minder werk voor een groter publiek. Het ontslaat je echter niet van de 'plicht' om rekening te houden met de diversiteit van je deelnemers. Ook je 'ideale' klant, is geen eenheidsworst. 

Jij en ik verschillen misschien wel dag en nacht van elkaar. Jij leest graag artikelen, ik luister naar muziek. Jij kijkt naar actiefilm, ik naar documentaires, jij vult graag een kruiswoordpuzzel in, ik leg liever stukjes op een tafel.

Presentatie

De inhoud van je training staat vast. Je hebt met het formuleren van de doelen bepaald waar de training over gaat, welke volgorde het wordt aangeboden en voor wie de training het meest geschikt is. Echter, om tegemoet te komen aan de diverse leerstijlen van je deelnemers, kan je spelen met de vorm waarop je een en ander aanbiedt.
De een kijkt graag, de ander wil lezen en een derde luistert liever. Allen hebben een andere stijl om stof tot zich te nemen. Het een is niet beter als het ander, het vraagt alleen van jou als trainer dat je hier rekening mee houdt en varieert. Door niet alleen de stof op een video of als tekst aan te bieden, maar ook als infographic.
digitaal magazine lezen

Inspiratie nodig?

Vraag het ebook "15 Inspiraties voor je online training" aan en ontdek hoe je kan variëren. Lees meer >>

Voor degene die minder geduld hebben, of de video gezien hebben, is zo'n infographic of een animation heel fijn. Hij kan het dan nog eens rustig nalezen op de belangrijkste punten. Voor de luisteraars in de trein of auto, is een opname via podcast een uitkomst. De inhoud is steeds hetzelfde, de vorm varieert: Je deelnemer kiest welke vorm het beste past bij hem op dat moment.

Naast het aanreiken van de theorie, kun je uiteraard ook in oefeningen en opdrachten variëren. Misschien niet bij ieder leerdoel, maar wel door je hele training heen. Stel, je wilt dat je deelnemer inzicht krijgt in een onderwerp in zijn eigen praktijk. Dat kun je bereiken door bijvoorbeeld vragen te laten beantwoorden. Maar na het vijfde vragenlijstjes in je training, raakt je deelnemer degemotiveerd. Inzicht krijg je ook door een discussie te voeren of volgen, een artikel of documentaire te bestuderen, te luisteren naar een interview met een expert op een bepaald gebied. 

"
Je deelnemer kiest welke vorm het beste past bij hem op dat moment.

Naast verschil in opnemen van de lesstof, kun je ook rekening houden met leerstijlen van je deelnemer. Dat doe je door variatie aan te brengen in de manier van leren. Je kunt elke nieuwe module starten met het uitleggen van de theoretische achtergrond. Iemand die graag nadenkt over theorie en alle zijwegen die daarbij horen, is dan helemaal in zijn element bij jou. 

Helaas zijn er nogal wat deelnemers die bij veel theorie ongeduldig worden. Één artikel of stuk tekst willen ze nog wel tot zich nemen (al zullen ze eerder voor een samenvatting kiezen). Maar daarna willen ze doen! Dingen uitproberen, ervaren, op knoppen drukken en het effect ervan ondervinden. Fouten maken en opnieuw beginnen. 

Of een deelnemer wil graag herinnerd worden aan hoe hij het in een eerdere situatie heeft opgepakt en van daaruit verder onderzoeken.  

Leerstijlen

Leerstijlen verwerken in je online training?

Regelmatig geef ik een workshop over ontwikkelen waarin de Leerfasen & Leerstijlen worden behandeld. 
Deze leerstijlen volgens Kolb (David Kolb, ’84) geven inzicht in hoe verschillend mensen leren. En hoe belangrijk het is in een training om daar rekening mee te houden. 

Uiteraard hangt een en ander af van de lengte van je training. Een training van totaal 10 minuten biedt weinig opties om te variëren. Maar heb je meer dan drie 
Leerstijlen van David Kolb
modules opgezet, dan zal je deelnemer je ontzettend dankbaar zijn dat hij niet wéér eerst naar een filmpje hoeft te kijken en luisteren voordat hij eindelijk wat mag gaan doen.

Over dat eindelijk iets gaan doen, daar lees je meer over in de blog Motiveren.

Rekening houden met individuele verschillen van je deelnemer, maakt dat je een grotere doelgroep kunt bereiken dan uitsluitend uitgaan van die ene ideale klant. Verschillen ontstaan door verschil in ervaring, omgeving, persoonlijkheid, maar ook leerstijl, verwerkingsstijl en intelligentie. 

Een weg is nooit voor elke deelnemer dezelfde lange rechte weg naar het einddoel. Hoe leert jouw deelnemer het beste? En geldt dat dan voor al je deelnemers? Hoe kun je variëren in oefeningen, presentatiemateriaal en opdrachten? Zodat je deelnemer zelf de keuze kan maken op welke manier hij wil leren, passend bij de zijn tijd/geld/energie? 
En uiteraard die past bij jouw tijd/geld/energie? 

Serie

Deze blog is de derde uit de serie Trainen, een topsport, over het ontwikkelen van online trainingen. Is er een onderwerp dat jij graag uitgelicht zou zien worden? Laat het me weten in de comments hieronder en ik ga er mee aan de slag!


Ik heb een missie. De missie om van elke online training een online training te maken die wérkt. Voor jou als ondernemer, voor je bedrijf en voor je deelnemer. 

Wil je op de hoogte gehouden worden van waar ik mee bezig ben? Volg me dan op Facebook, LinkedIn of Instagram.

Heb je een specifieke vraag of wil je graag een online training ontwikkelen van opleidingskundige kwaliteit? Laten we dan eens kennismaken. Klik op de links om met mij via social media te connecten.

Vind je dit bericht interessant? Denk je dat iemand in jouw netwerk hier wat aan heeft? Like, deel en tag de blog gerust zodat zij hier ook van op de hoogte komen. 


Succes met jouw (online) training!


Hartelijke groet, Andrea

Over de auteur: Andrea Lagerwey

Met haar achtergrond als opleidingskundige, helpt Andrea op dagelijkse basis ondernemers met het opzetten van een online training. In deze blog deelt zij graag haar ervaringen omtrent het onderwerp 'trainingen ontwikkelen'.

SOCIAL MEDIA

CONTACT

Bloom! Training Consultants

Andrea Lagerwey
De Garf 24
6581 SK Malden
+31618885124
andrea@trainingconsultants.nl
KVK: 73187720
BTW: NL859391036B01

Funnel Connected Website Template via Ementes