CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
BLOG
Waardevolle inzichten en informatie
Bloom! Training Consultants
Bekijk het overzicht van blog-artikelen. Waardevolle inzichten voor iedereen die geïnteresseerd is in online trainingen en het opzetten hiervan.  
Geschreven door Andrea Lagerwey
Geloof je het zelf? Dat Pieter destijds meerdere medailles kon winnen, alleen door het kijken naar video’s? Dit is wat hij werkelijk deed: 

"Mijn oude trainer Jacco Verhaeren en ik maakten er vroeger een sport van een jaar of tien vooruit te kijken. Zo probeerden wij onszelf in 1998 voor te stellen hoe de beste zwemmer van de wereld er in 2008 uit zou zien. Welke trainingsmethodes, voeding, materialen et cetera zouden er dan door hem gebruikt worden? Vervolgens was het de kunst om die zwemmer zo snel mogelijk te worden."
Geschreven door Andrea Lagerwey
Zomaar in het wilde weg bedenken wat je opneemt in je online training leidt meestal niet tot een weloverwogen programma. 

In de topsport train je nooit zomaar, voor de lol. Omdat het zo lekker of leuk is om 20 baantjes te zwemmen om 5:00u in de ochtend. Vijf ochtenden per week. Iedere training heeft een helder, concreet doel. Een stip op de horizon. Een goede training richt alle inspanningen op het bereiken van dat doel en niets anders.

Geschreven door Andrea Lagerwey
De weg naar het doel is niet exact hetzelfde voor iedere deelnemer. 
Door verschil in persoonlijkheid, intelligentie, leerstijl, tijd, geld en energie etc., kan de weg voor je deelnemer steeds weer anders zijn. 
Een goede training biedt verschillende wegen.

Wat zou er zijn gebeurd als Pieter en Micheal Phelps exact dezelfde training hadden gevolgd? Zouden ze dan allebei Olympisch kampioen zijn geworden? 

Die kans is bijzonder klein. Immers hebben ze een hele andere kwaliteit die hen sterker en beter maakt dan de andere zwemmers. Hun lijf reageert verschillend op voeding, op krachttraining en ook de technieken die ze toepassen zullen – op detail – verschillen. 

Geschreven door Andrea Lagerwey
Iedereen wil iets veranderen. 
Niemand wil veranderen. 

Een goede training motiveert, stimuleert, inspireert, steeds opnieuw om door te gaan. Of dat nou op afstand is of persoonlijk. 

- Wat motiveert een kind om door te gaan met zwemmen en 20 jaar later Olympisch Goud te winnen?
- Waarom stel je vervelende klusjes altijd uit?
- Hoe komt het dat je bij een verzoek van de een gelijk “Ja” zegt en bij een ander weerstand voelt?
Geschreven door Andrea Lagerwey
Een nieuwe vaardigheid leren, verloopt altijd volgens Maslow via vier fasen: 
onbewust onbekwaam →
bewust onbekwaam →
bewust bekwaam →
onbewust bekwaam. 

Waarschijnlijk ben je wel bekend met de Piramide van de psycholoog Maslow (1908) die weergeeft hoe onze motivatie zich ontwikkelt al naar gelang een behoefte is vervuld. Maslow ontwikkelde vervolgens een model over hoe mensen leren. Dit geeft inzicht over de psychische toestand waarin een 'leerling' zich bevindt en wat dat betekent voor de ontwikkeling van die leerling.

Geschreven door Andrea Lagerwey
Er valt nog steeds veel te ontdekken over de werking van het brein. 
Veel deelnemers aan (online) trainingen beginnen enthousiast en vol motivatie. Maar slechts een deel lukt het om de gewenste verandering ook werkelijk in te zetten. Hoe kan jij als trainer je deelnemer optimaal ondersteunen?

Door je niet te richten op je deelnemers maar op het brein van die deelnemers!
Geschreven door Andrea Lagerwey
Voor slechts € 1,-- nu nóg meer cola! 

Hoe groot is de kans dat je puur op basis van deze reclame nu wel een blikje cola koopt? Waarschijnlijk niet heel groot. Want hoeveel meer krijg ik dan en is het echt voordeliger ten opzichte van het originele blikje?

Toch is dit de manier waarop marketeers en allerlei coaches ons dagelijks verleiden om bij hen een training, programma, coaching af te nemen.
Geschreven door Andrea Lagerwey
Wat neem je wel en wat neem je niet op in je Online Training?

Als ik een training ontwikkel, duik ik eerst helemaal weer in de theorie van het onderwerp. Zodat ik zeker weet dat ik de laatste ontwikkelingen meepak, alle kennis weer goed geordend in mijn hoofd opsla en op alle vragen van deelnemers ben voorbereid.

SOCIAL MEDIA

CONTACT

Bloom! Training Consultants

Andrea Lagerwey
De Garf 24
6581 SK Malden
+31618885124
andrea@trainingconsultants.nl
KVK: 73187720
BTW: NL859391036B01

Funnel Connected Website Template via Ementes